Pogosta vprašanja

SPLOŠNO

a) Zakaj na maturantski izlet?
Maturantski izlet predstavlja edinstveno doživetje celotnega razreda ob zaključku srednješolskih dni. Izlet, kjer se stkejo nova prijateljstva, doživijo nepozabni trenutki ter spišejo zgodbe, ki nas spremljajo celo življenje. Ne zamudi svoje priložnosti! ?

b) Katere so najpopularnejše destinacije slovenskih maturantov?
Najpopularnejši destinaciji slovenskih maturantov sta Španija in Grčija. Vsako leto pa se dijaki odločajo tudi za izlete na Hrvaško, v Črno Goro in Italijo. Videe z najbolj popularnih destinacij si lahko ogledate na vimeo.com/mondialtv.

PREDSTAVITEV IN PRIJAVA NA MATURANTSKI IZLET

a) Kam lahko potujemo na maturantski izlet?
Tja, kamor želite. ? Največ slovenskih maturantov se odloča za Lloret De Mar v Španiji in otok Krf v Grčiji. Lahko potujete tudi na destinacijo, ki jo ni med navedenimi, program pa prilagodimo samo vašim zahtevam.

b) Koga lahko kontaktiram za predstavitev maturantskega izleta?
Za predstavitev maturantskega izleta v vašem razredu se obrnite na Mondialovega promotorja na vaši šoli. Lahko pa izpolnite tudi obrazec na mondialtravel.si/naroci-predstavitev/ in vas kontaktiramo mi. Po vsaki predstavitvi organiziramo tudi roditeljski sestanek za vaše starše, kjer jim predstavimo izlet za katerega se zanimate.

c) Kakšne so cene maturantskih izletov?
Cena maturantskega izleta je odvisna od destinacije in termina potovanja. Točne cene lahko preverite na naši spletni strani, pod vsako destinacijo posebej. Pri Mondialu vedno strmimo k temu, da za dano ceno zagotovimo kvalitetno storitev.

d) Kako se prijavim na maturantski izlet?
Na maturantski izlet se prijavite preko prijavnice/pogodbe, ki jo skupaj z razredom oddate predstavniku naše agencije. Na prijavnici navedete vse svoje kontaktne podatke. Svetujemo vam, da se na izlet prijavite približno leto pred odhodom na izlet – posledično imate za plačilo na več obrokov za plačilo. Ob prijavi se plača akontacija oz. prvi obrok v višini 50€. Preostanek zneska in vsa ostala doplačila, ki so navedena na prijavnici, se plačujejo po položnicah.

e) Ali na maturantski izlet potujejo tudi profesorji?
V primeru, da organizacija maturantskega izleta poteka v sodelovanju z šolo so profesorji prisotni. V kolikor pa se prijavljate na razpisne maturantske izlete, pa je spremstvo profesorja odločitev razreda. Na vsakih 15 dijakov lahko potuje en profesor spremljevalec brezplačno.

f) Sprememba podatkov
V kolikor pride po prijavi na maturantski izlet do spremembe podatkov posameznika (nov naslov, menjava osebnega dokumenta,…), spremembo samo posredujte na info@mondialtravel.si, mi pa bomo poskrbeli, da se ta stvar spremeni tudi v našem sistemu.

POPUSTI, PLAČILA, ZAVAROVANJA, ODJAVA

a) Kako si lahko znižam ceno maturantskega izleta?
Ceno maturantskega izleta si lahko znižaš za 40€, 80€, 120€,.. Vse podrobnosti kako do znižanja cene si lahko prebereš na www.mondialtravel.si/partnerski-popusti/.

b) Način plačila maturantskega izleta
Način plačila maturantskega izleta označite na prijavnici ob prijavi na izlet. V primeru, da se odločite za plačilo v enkratnem znesku, boste na dom prejeli eno položnico, v kolikor pa se odločite za obročno odplačevanje, pa na dom prejmete položnice, ki so razvrščene do enega meseca pred odhodom na izlet. V vsakem primeru, pa se ob prijavi plača akontacija oz. prvi obrok v višini 50€, v kolikor pa se posameznik določi za doplačilo zavarovanja rizika odpovedi v višini 14€, pa skupno 64€. Preostanek zneska in vsa ostala doplačila, ki so navedena na prijavnici, se plačujejo po položnicah. Celoten znesek mora biti poravnan do enega meseca pred odhodom na izlet.

c) Zavarovanje rizika odpovedi
Potnik lahko ob prijavi sklene zavarovanje rizika odpovedi potovanja za primer, če se zaradi določenih nepredvidenih okoliščin potovanja ne bi mogel udeležiti. V tem primeru mu zavarovalnica vrne del vplačanega zneska. Takšni primeri so:

  1. nezgoda, smrt ali nepričakovanega takšnega poslabšanja zdravstvenega stanja zavarovalca, ki mu onemogoča potovanje
  2. nezgoda, smrt ali nepričakovanega takšnega poslabšanja zdravstvenega stanja zavarovalčevih otrok, staršev, brata ali sestre, zakonca ali izven zakonskega partnerja, starih staršev, ki zavarovalcu onemogočajo potovanje, ob pogoju, da je zavarovalec dolžen navedene osebe v primeru nezgode ali takega poslabšanega zdravstvenega stanja negovati, kar mora biti razvidno iz zdravniškega potrdila
  3. poziva sodnih ali upravnih organov, kjer je obvezna osebna prisotnost zavarovanca,
  4. naravne nesreče ali višje sile, ki zavarovancu onemogočajo potovanje,
  5. nezgode, smrti ali nepričakovanega takšnega poslabšanja zdravstvenega stanja sopotnik/ov (ko potuje do 6 oseb), ki niso v sorodstvenem razmerju (npr. fant in punca, ki nista v skupnem gospodinjstvu ali prijatelja/i, itd.,) oziroma so v širšem sorodstvenem razmerju z zavarovancem pod pogojem, da je/so skupaj z zavarovalcem naveden/i na prijavnici in v sami pogodbi o potovanju,
  6. popravnega izpita za srednjo šolo katerega rok za opravljanje nastopi v času izvajanja maturantskega izleta ali v roku 21 koledarskih dni po končanem maturantskem izletu. Kritje velja samo za maturantske izleta, ki se izvajajo v juliju, avgustu ali septembru vsako leto.

Za zavarovanje veljajo pogoji K-TUR-CMT/17, s katerimi se potnik ob sklenitvi zavarovanja izrecno strinja. Pogoji so objavljeni na spletni strani www.collegium.si/zavarovanje. Pogoj za vračilo vplačanega zneska je pisna odpoved potovanja skupaj z zahtevano dokumentacijo, ki mora biti podana najkasneje v roku 7 dni od dneva nastanka razloga za odpoved potovanja.

d) Osnovno nezgodno zavarovanje in Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini AS tujina
Osnovni aranžmaji naših razpisnih maturantskih izletov vključujejo osnovno nezgodno zavarovanje, ne vključujejo pa zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini. Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini AS tujina krije nujne stroške, ki v tujini nastanejo kot posledica novonastale bolezni ali poškodbe. Zavarovanje si lahko uredite sami, ali pa se zanj odločite ob prijavi in vam ga uredimo mi.

e) Doplačila na destinaciji
Na vsaki destinaciji v sodelovanju z lokalnimi partnerji našim maturantom ponudimo Mondial Mania paket izletov v katerega so vključeni dnevni in večerni izleti, zabave v diskotekah, Mondialova majica, popusti v lokalnih restavracijah in trgovinah,… Cene posameznih Mondial Mania paketov so odvisne od destinacije in termina maturantskega izleta, gibljejo se od 99€ do 129€. Točne cene Mondial Mania izletov bodo napisane v obvestilu o odhodu, ki ga vsi maturantje in njihovi starši prejmejo na svoj elektronski naslov teden dni pred odhodom na izlet.

f) Odjava od maturantskega izleta in stroški odjave
V kolikor se posameznik odloči za odjavo od maturantskega izleta, naj to nemudoma javi na info@mondialtravel.si. V povratnem sporočilu boste prejeli Odstopno izjavi, ki jo izpolnjeno pošljete nazaj. V tem primeru ima CMT d.o.o pravico do povračila stroškov zaradi odpovedi potovanja, katerih višina je odvisna od datuma, ko je potnik predložil pisno odpoved. Potnik je dolžan v pisni odpovedi navesti vse potrebne podatke za vračilo razlike. V primeru, da potnik podatke ne sporoči v roku 21 dni od poslane odjave se potnik odpoveduje pravici do vračila razlike. Ne glede na % lestvico stroški odjave ne morejo biti nižji od administrativnih stroškov. Za maturantske izlete veljajo naslednji odpovedni roki:
– do 90 dni pred odhodom administrativni stroški 40 EUR,
– 90 – 60 dni pred odhodom 60% cene aranžmaja,
– 60 – 30 dni pred odhodom 80% cene aranžmaja,
– 29 – 1 dan pred odhodom 90% cene aranžmaja,
– na dan odhoda in po odhodu 100% cene aranžmaja.
V primeru, da se prijavljeni ne more udeležiti potovanja, ima do 10 dni pred odhodom pravico najti osebo, ki bo namesto njega vstopila v pogodbo o potovanju, pod pogojem da se organizator s tem strinja. Zamenjava imena je možna samo osebno na prodajnem mestu CMT ob predložitvi pisne izjave in osebnih dokumentov obeh oseb oz. ob izpolnitvi obrazca, ki ga lahko najdete na naši spletni strani. V tem primeru bo CMT D.O.O. bremenil potnika le za stroške spremembe. V primeru, da potnik na lastno željo med potovanjem pisno (izjava o prekinitvi) odstopi od nadaljnjega potovanja, ob povratku ni upravičen do povračila stroškov.

ODHOD IN IZLET

a) Obvestilo o odhodu
Teden dni pred odhodom na maturantski izlet boste vsi prijavljeni maturanti na svoj elektronski naslov prejeli obvestilo o odhodu. V njem bosta napisana točna ura in kraj odhoda, zraven pa bodo dopisana tudi vsa navodila in priporočila naše ekipe.

b) Kakšen je program maturantskega izleta?
Ker se zavedamo, da je maturantski izlet edinstveno doživetje, na izletu vedno poskrbimo tako za strokovni, kot tudi zabavni del. Na vsaki destinaciji se seznanimo z lokalnimi geografskimi in zgodovinskimi znamenitostmi, v večernih urah pa organiziramo tematske zabave v lokalnih diskotekah. Na večje termine s seboj pripeljemo poznane glasbene izvajalce, dnevne aktivnosti pa zapolnimo z animacijskimi nagradami igrami naših sponzorjev.

c) Kako poteka potovanje z ladjo?
Večina maturantov v Grčijo potuje z ladijskim prevozom. Sodelujemo z grškimi ladijskimi družbami Superfast, Anek Lines in Minoan Lines. Vsi prijavljeni potniki imajo v ceni osnovnega aranžmaja všteto ceno prevoza za palubnega potnika. Tisti, ki pa bi želeli doplačati za ležišče v ladijski kabini AB4, pa to lahko storijo ob prijavi. Plovba iz Italije (Ancona) do Grčije (Igoumenitsa) traja približno 15 ur.

d) Kako je na izletu poskrbljeno za varnost?
Na maturantske izlete v okviru naše potovalne agencije (pri izletih nad 150 ljudi) poleg izkušenih in licenciranih vodnikov potuje tudi veliko spremljevalnega osebja – animatorji, moderatorji, redarji, ekipa prve pomoči, koordinatorji. Po normativih MIZS na vsakih 15 maturantov potuje en član našega osebja.

PO IZLETU

a) Kje si lahko pogledam slike našega maturantskega izleta?
V kolikor je z vami na maturantski izlet potoval tudi naš fotograf, si lahko slike ogledate na naši Facebook strani. V primeru, da ste se z izleta vrnili pred kratkim, bodite potrpežljivi, saj naši fotografi potrebujejo nekaj časa za obdelavo in objavo vseh fotografij. ?

b) Kam lahko potujem po maturantskem izletu
Naša potovalna agencija poleg maturantskih izletov organizira tudi enodnevne izlete, novoletna potovanja, študentska potovanja, festivale kot so: Spring Break, Ultra Europe, Hideout, Sonus.. Več o naših drugih izletih si lahko preberete na spletni strani collegium.si.