Pravilnik o zasebnosti

Uvod

Podjetje CMT d.o.o. vse podatke o potnikih varuje v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) oziroma pripadajočo domačo zakonodajo o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Želimo biti transparentni glede tega, katere vaše osebne podatke zbiramo in kako ravnamo z njimi. Pomembno nam je, da vam damo največjo možno stopnjo nadzora nad vašimi osebnimi podatki.

Na tem mestu bi vas želeli seznaniti s politiko varstva osebnih podatkov v CMT D.O.O., se pravi, vam podati kratke, jedrnate, pregledne in enostavno razumljive informacije o tem, katere osebne podatke zbiramo o vas, kadar se odločite potovati z nami ali s katerim od naših partnerjev, ko obiščete našo spletno stran ali uporabljate našo mobilno aplikacijo, nas kontaktirate preko družbenih omrežij, oziroma ko berete naša e-poštna sporočila. Obenem pojasnjujemo, katere pravice imate v zvezi s svojimi osebnimi podatki ter kako jih lahko uveljavljate.

O nas

CMT d.o.o. je podjetje za organizacijo turističnih potovanj. Naš polni naslov je COLLEGIUM MONDIAL TRAVEL potovalna agencija d.o.o., Ulica gledališča BTC 8, 1000 Ljubljana, Slovenija, naša matična številka je 1719041000, naša davčna številka pa SI35600861. 

Dosegljivi smo po pošti na navedeni naslov, po telefonu na št. +386 70 553 553, po e-pošti na podpora@cmt.si, oziroma preko naše spletne strani www.collegium.si

Osebni podatki, ki jih zbiramo o vas, ter nameni njihove uporabe

CMT d.o.o. vaše osebne podatke zbira na več načinov. Določene osebne podatke dobimo neposredno od vas, npr. ko izpolnitev našo prijavnico, določene pa na druge načine, npr. od partnerskih agencij.

Podatki, ki jih zbiramo neposredno od vas

 1. Prijava na aranžma

Če se odločite za prijavo na katerega od naših aranžmajev (npr. maturantski izlet, absolvent, silvestrovanja, koncerti, festivali, smučanja, idr.), vas bomo v prijavnici prosili za podatke, ki so potrebni za izvedbo tega aranžmaja.

Nabor teh podatkov se lahko razlikuje od aranžmaja do aranžmaja, tipično pa zajema:

 • Podatke o izbranem aranžmaju in morebitnih dodatnih naročenih storitvah;
 • Podatke o potnikih (ime in priimek, datum rojstva, e-poštni naslov, telefonska številka)
 • Podatke o plačniku aranžmaja (ime in priimek, naslov, e-poštni naslov, telefonska številko),
 • Podatke o plačilu.

Prav tako vam omogočamo, da nam sporočite svoje opombe oziroma posebnosti, za katere želite, da jih upoštevamo pri izvedbi aranžmaja. To lahko v določenih primerih pomeni, da zberemo tudi vaše zdravstvene ali druge posebne vrste osebnih podatkov.

Navedene podatke uporabljamo za izvedbo zakupljenega aranžmaja. V kolikor pri izvedbi aranžmaja sodelujejo tudi zunanji partnerji (šole, ponudniki nočitev, festivalov, idr.), se lahko zgodi, da določene podatke posredujemo tudi njim. V kolikor gre za aranžmaje v državah zunaj Evropske unije, lahko pride tudi do prenosa vaših podatkov k ponudnikom v teh državah.

V primeru, da so kateri od potnikov mladoletni, bomo prosili še za soglasje njihovih staršev oziroma skrbnikov za potovanje. V primeru dvoma glede vaše starosti si pridržujemo pravico zahtevati vpogled v njihov osebni dokument ter zabeležbe njegove številke in datuma izdaje.

 

 1. Prijava na e-novice

Če se prijavite na naše novice ali če izvedete pred-registracijo (early bird prijavo) na katerega od naših bodočih dogodkov (npr. Springbreak festivala za naslednje leto), vas bomo prosili za vaše ime ter e-poštni naslov. Navedene podatke bomo uporabili za obveščanje o naši ponudbi oziroma za komunikacijo v zvezi z želenim dogodkom. Prav tako zbiramo podatke o tem, katera od poslanih e-novic ste prejeli oziroma prebrali, na katere povezave v njih ste kliknili, ter katere dele naše spletne strani ste potem obiskali. Ti podatki nam pomagajo meriti učinkovitost naših komercialnih sporočil.

 1. Obiski spletne strani

V zvezi z obiski naše spletne strani oziroma mobilne aplikacije zbiramo določene tehnične podatke, ki nam jih posreduje vaš brskalnik oziroma mobilni telefon. 

To lahko vključuje vaš IP naslov, lokacijske podatke, identifikator vaše naprave (IMEI številko, MAC naslov), podatke o vašem brskalniku, podatke o tem, kako ste prišli na našo spletno stran, čas in trajanje obiska, vaš operacijski sistem, katere dele spletne strani ste obiskali, kako daleč v postopku nakupa ste prišli, in podobno. 

Te podatke zbiramo zato, da bi bolje razumeli, koliko ljudi uporablja našo spletno stran, ter da bi jo lahko še nadalje izboljšali. Prav tako občasno ponujamo promocije in posebne popuste za osebe, ki so že izkazali zanimanje za nakup naših aranžmajev, pa se za to še niso dokončno odločili.

V nekaterih primerih te podatke zbiramo tudi s pomočjo posrednikov kot so Google ali Facebook, o čemer lahko več preberete v odseku o piškotkih. 

 1. Telefonski pogovori, e-poštna sporočila oziroma klepet (live chat) na naši spletni strani

Če se nas odločite kontaktirati preko katerega od omenjenih kanalov, si bomo zabeležili vašo telefonsko številko, e-poštni naslov oz IP številko, ter si zabeležili vsebino vašega sporočila. Te podatke zbiramo zato, ker gre za dokazila o opravljeni tržni transakciji. 

V primeru telefonskega klica boste o morebitnem snemanju pogovora o tem ustrezno obveščeni v skladu z veljavno zakonodajo.

 1. Družbeni mediji

Zbiramo podatke o tem, kdo in kdaj deli naše objave na družbenih medijih (kot so Facebook, Instagram, Twitter), ter vprašanja, ki nam jih posredujete po teh kanalih. Ti podatki nam pomagajo meriti učinkovitost naših aktivnosti na družbenih medijih, oziroma za boljše komuniciranje z vami. Posebej opozarjamo, da imajo družbeni mediji svoja pravila varstva osebnih podatkov, ki jih morate prav tako upoštevati.

 1. Nagradne igre ter ankete

Občasno organiziramo nagradne igre, promocije oziroma ankete. Ob tem vas prosimo za podatke, kot so vaše ime, starost, e-poštni naslov oziroma telefonska številka, oziroma za podatke, ki jih rabimo za samo izvedbo nagradne igre, promocije oziroma ankete.

 1. Zapestnice 

Na nekaterih festivalih in drugih dogodkih boste dobili zapestnice, ki vam bodo omogočale vstop na dogodek oziroma posebne predele tega dogodka (npr. do VIP prostora), oziroma plačevanje posameznih storitev. V teh primerih zbiramo podatke o tem, katere šotore oziroma predele ste obiskali, oziroma kaj ste kupili tekom dogodka. Te podatke zbiramo zaradi same izvedbe dostopov oziroma nakupov, ter zaradi pridobitve analitičnih podatkov o poteku dogodka.

 1. Zdravstveni podatki

V določenih primerih o vas zbiramo tudi zdravstvene podatke. Do tega lahko pride zlasti, če nam preko prijave na aranžma sporočite kakšne vaše zdravstvene posebnosti, ki naj jih upoštevamo pri izvedbi naših storitev (npr. dostopnost za invalide, posebnosti glede prehrane, idr.), oziroma na naših prireditvah poiščete zdravniško pomoč.

Podatki, ki jih dobimo od tretjih oseb

 1. Posredniki pri prodaji aranžmajev

V določenih primerih svoje aranžmaje tržimo preko agentov, spletnih portalov oziroma drugih posrednikov. V teh primerih nam ti posredniki posredujejo vaše osebne podatke, ki jih potrebujemo za izvedbo naših storitev. 

Če npr. kupite naš aranžma preko posrednika, nam bo le-ta posredoval istovrstne podatke, kot bi jih sicer od vas zbrali, če bi kupili neposredno preko nas (glejte zgoraj). Podobno, če pri organizatorjih glasbenega festivala kupite karte, ter pri tem zakupite tudi nočitve v naših kapacitetah, nam bo organizator posredoval podatke, ki jih potrebujemo, zato da vam omogočimo te nočitve (npr. ime, priimek, e-poštni naslov). 

 1. Oglaševalski ponudniki

Naše podjetje občasno izvaja oglaševanje preko uveljavljenih ponudnikov kot sta Google ali Facebook. V tem primeru lahko od teh ponudnikov dobimo določene informacije o vaši rabi spleta, ki ste jih bili zaupali njim, in sicer za to, da lahko bolje segmentiramo in personaliziramo svoje oglase, in vam tako pokažemo zgolj tiste oglase, ki bi vas najbolj zanimali. Pri tem lahko pride do prenosa vaših podatkov v tretje države, iz katerih so ti ponudniki.

S kom delimo vaše osebne podatke

CMT d.o.o. skrbno varuje vaše osebne podatke. Tretjim osebam jim zato posredujemo zgolj izjemoma, kot je to resnično potrebno:

 • našim partnerjem in pogodbenikom, ki nam pomagajo pri izvedbi aranžmaja, kot so šole, ponudniki gostinskih, festivalskih in drugih turističnih storitev;
 • policiji in drugim državnim organom, če od njih prejmemo veljavno zahtevo oziroma če tako od nas zahteva zakon;
 • drugim osebam, če je to potrebno za zavarovanje naših pravic in pravnih interesov.

Uveljavljanje vaših pravic

Kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, imate naslednje pravice:

 • zahtevati dostop (kopijo) osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas;
 • zahtevati popravek morebitnih netočnih oziroma nepopolnih podatkov o vas;
 • zahtevati izbris oziroma omejitev obdelave vaših podatkov v primeru, da niso več potrebni za namen, za katerega so bili zbrani, oziroma v nekaterih drugih podobnih primerih; 
 • ter druge pravice po Splošni uredbi o varstvu osebnih podatkov.

Pravice iz gornjega seznama lahko uveljavljate tako, da se pisno oziroma po elektronski pošti obrnete na nas na goraj navedene naslove. V svoji zahtevi morate navesti svoje identifikacijske podatke, vsebino zahteve, ter utemeljitev zahteve. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Spremembe te izjave

Pridržujemo si pravico, da ustrezno spreminjamo in posodabljamo določila izjave o varstvu osebnih podatkov. Zadnja različica izjave je vedno na voljo v naših poslovalnicah oziroma na naši spletni strani, prav tako pa vas bomo o vseh pomembnejših spremembah obvestili po e-pošti.