Varno zakorakaj v svet maturantskih doživetij!

Turizem 2.0

Svetovna pandemija koronavirusa je spremenila način skupinskih potovanj in dojemanje celostne potovalne izkušnje. Varnost potnikov, naše ekipe ter vseh sodelujočih je ob spoštovanju navodil pristojnih organov na prvem mestu. Za nas v 25 letih delovanja ni prvič, da se je potrebno prilagajati posebni situaciji. Do sedaj smo jih skupaj s pristojnimi institucijami ter ozaveščeno ekipo in potniki vedno uspešno prebrodili; svoje potovalne izkušnje pa smo s skladu s trenutnimi varnostnimi priporočili in omejitvami prilagodili do te mere, da našim zvestim potnikom tudi v teh časih omogočimo varno in nepozabno potovalno doživetje.

2 kategoriji izletov: MONDIAL SMART in PREMIUM

Doživetja pod skupno blagovno znamko #mondialmaturanc smo razdelili v dve kategoriji – SMART in PREMIUM. Vsem maturantskim doživetjem na različnih destinacijah je skupna ideja o edinstveni potovalni izkušnji, druženju s prijatelji, kvalitetni zabavi, visoki stopnji varnosti in programu polnemu nepozabnih doživetij. Maturantska doživetja znotraj posamezne kategorije pa so si med seboj ekvivaletna, kar pomeni, da boste dijaki ob prijavi na #mondialmaturanc SMART ali PREMIUM lahko prosto izbirali med doživetji posamezne kategorije in si izbrali destinacijo, ki bo v danem trenutku tudi z vidika varnosti ustrezala vsem kriterijem za izvedbo izleta.

Vaše maturantsko doživetje tako nikoli ne bo pod vprašajem, saj je nabor različnih destinacij, ki so si med seboj (tudi cenovno) ekvivaletne garancija, da bo vaš maturantski izlet izvedljiv!

Preventivno merjenje temperature

Vsakemu maturantu bo na odhodnem mestu pred vstopom na avtobus izmerjena telesna temperatura, ki ne bo smela presegati 37,5ºC. Ob tem bo moral potnik pred vstopom na avtobus oddati tudi izpolnjen vprašalnik o epidemiološki poizvedbi za COVID-19. Udeležba na izletu bo omogočena zgolj potnikom s primerno epidemiološko anamnezo.

Uporaba zaščitnih mask

Uporaba zaščitnih mask je priporočena v vseh zaprtih prostorih na maturantskem potovanju in obvezna tekom transporta v zaprtem tranportnem sredstvu (letalo, avtobus). Vsem udeležencem maturantskega izleta priporočamo, da na izlet s seboj vzamejo več kirurških ali bombažnih zaščitnih mask.

Social distancing

Tekom izvedbe programa in aktivnosti na maturantskih destinacijah, bodo vsem potnikom omogočeni vsi pogoji za dosledno upoštevanje spoštovanja priporočil o socialni distanci. Ob vstopanju oz. zadrževanju v zaprtih prostorih je potrebno ves čas ohranjati priporočeno varnostno razdaljo vsaj 1,5m. Maturantske skupine bodo razdeljene na več prizorišč, kjer bomo zagotovili, da bodo prav vsem omogočeni vsi pogoji za dosledno spoštovanje priporočil o socialni distanci.

Izvedba programa na open-air prizoriščih

Izvedba tako dnevnega kot večernega programa na maturantskem potovanju bo potekala na več open-air prizoriščih hkrati; z namenom zagotavljanja pogojev za spoštovanje socialne distance na način, ki ne vpliva na kvaliteto doživetij, ki si jih maturanti zaslužite.

Izolacija maturantskih skupin

Maturantska potovanja bodo na posameznih destinacijah oz. določenih programskih delih potovanja delno ali v celoti izolirane od lokalnega prebivalstva ali drugih turistov; druženje bo tako potekalo zgolj znotraj zaključene skupine, ki na izlet potuje skupaj in prihaja iz skupne družbene strukture, kjer druženje poteka na vsakodnevni ravni.

Predhodno razkuževanje prireditvene infrastrukture

Vsa prireditvena infrastruktura na destinacijah bo dnevno razkužena pred izvedbo dnevnega ali večernega programa; prav tako bodo dijakom tekom izvedbe programa na vsakem koraku na voljo brezkontaktni razkuževalniki za roke.