MONDIAL TRAVEL SI ŽELI VEČ VKLJUČEVANJA SREDNJIH ŠOL

page2image3527344


Največja slovenska agencija za organizacijo maturantskih izletov je v dvajsetih letih svojega delovanja organizirala varno in nepozabno potovanje za več kot 200.000 slovenskih dijakov. Delujemo po preverjeni in ustaljeni praksi ter spoštujemo varovanje osebnih podatkov ter zakonitosti srednješolskega sistema. Želimo pa si tesnejšega sodelovanja s šolami in starši.

V javnosti se zadnje čase pojavlja polemika glede organizacije maturantskih izletov, zato želimo pojasniti naše stališče.

Na agenciji Mondial Travel strogo spoštujemo navodila šole in delujemo dosledno v skladu z njimi. Od šole do šole je namreč odvisno, ali se aktivno vključuje v organizacijo maturantskih izletov, po našem mnenju pa bi se vsaka šola morala aktivno zavzeti za nepozabno izkušnjo svojih dijakov. Kjer delamo z roko v roki s šolami, organizacijske aktivnosti tečejo veliko boljše, hkrati pa se gradi zaupanje od samega začetka. Posledično so tudi starši vključeni prej.

Vsako leto spomladi, ko se bliža sezona maturantskih izletov, so le-ti vroča tema slovenskih srednješolcev in povsem normalno je, da se interes pokaže tudi v nižjih letnikih. Tovrsten trend se je na trgu zaradi želje po večjem številu obrokov za plačilo maturantskega izleta začel pojavljati pred nekaj leti; v zadnjih sezonah je slednje še bolj izrazito tudi zaradi reaktivnega tržnega pristopa turističnih agencij, ki ponujamo tovrstne izlete. Povpraševanje za informativno predstavitev maturantskih izletov se velikokrat zgodi neposredno preko naših spletnih obrazcev, telefona ali prodajnih predstavnikov, najbolj učinkovita praksa pa še vedno poteka preko naše ustaljene in vodene promocijske ekipe. Prav oni so namreč tisti, ki lahko izkušnjo dijakom podajo iz prve roke. Naši promotorji so v večini bivši maturanti, stari od 18 pa nekje do 28 let. Nekateri od njih so tudi še vedno dijaki srednjih šol. Njihova predstavitev je optimalna, ko šola proaktivno odpre svoja vrata tovrstnim aktivnostim. Vsi člani naših prodajnih ekip morajo pred vključitvijo v ekipo uspešno prestati serijo izobraževanj, ki jih opolnomočijo in seznanijo z jasno razdelanimi protokoli podjetja, ki veljajo za prodajo maturantskih izletov. Ti vključujejo seznanjanje dijakov s ponudbo, informiranje staršev ter korake za prijavo na izlet.

Ključnega pomena pri organizaciji maturantskih izletov je prav komunikacija s starši dijakov. Že pred samo prijavo organiziramo informativne sestanke, pred odhodom pa seveda še enega. Pred samo prijavo je vsak starš seznanjen z našo ponudbo in brez podpisa starša ali skrbnika prijava seveda ni veljavna.

V agenciji Mondial Travel zagotavljamo, da smo najbolj izkušeni pri kreiranju nepozabnih maturantskih izletov, saj imamo dolgoletne izkušnje in slovimo po varnosti ter zanesljivosti. Delujemo po visokih standardih kakovosti zato tudi izvedba samih izletov deluje po jasno razdelanih in preverjenih protokolih, ki zagotavljajo najvišjo možno stopnjo varnosti na tovrstnih izletih in ekskurzijah. Pomemben del izvajanja naših destinacijskih aktivnosti je naša mlada, a nadvse usposobljena destinacijska ekipa; na čelu z vodniško ekipo, katere člani so uspešno opravili serijo izobraževanj in pridobili licence vodniške šole CMT. S ponosom poudarjamo, da so del naših destinacijskih ekip že od samega začetka tudi člani spremljevalne ekipe prve pomoči, ki na destinaciji skrbi tudi za komunikacijo med lokalnimi zdravstvenimi ustanovami, starši in zavarovalnico, v kolikor je to potrebno. Vselej zagotavljamo spremstvo vsaj enega spremljevalca s strani agencije na 15 potujočih dijakov; pri čemer dodatno omogočamo, da se na izbiro dijakov ali staršev izleta brezplačno udeleži tudi predstavnik šole ali staršev na posamezni razred.

Ob ostrem zavračanju neosnovanih napadov moramo še enkrat poudariti, da si želimo več sodelovanja s šolami in starši, česar si želijo tudi naši maturanti. Nenazadnje je to njihov prvi samostojni izlet, ki je dolgo in skrbno načrtovan ter ostane v spominu celo življenje. V odgovor na očitke v medijih v preteklih dneh, ki so v precej točkah netočni in zavajajoči, vabimo vse predstavnike medijev, da se nam tekom letošnje sezone pridružijo na enem izmed naših maturantskih izletov in se iz prve roke prepričajo o kakovosti ponudbe in o profesionalni organizaciji.

Dijakom, staršem, medijem in zainteresirani javnosti smo vsak dan dosegljivi na telefonski številki 070 554 554. Želimo si namreč še bolj ažurne in transparentne komunikacije z vsemi. Le na ta način boste lahko starši in dijaki izbrali ponudbo, ki je v danem trenutku za vas najbolj primerna in bo dijakom pričarala čudovito potovalno izkušnjo.

page2image3547056