10 STVARI, KI JIH MORAŠ “SPAKIRAT” PRED ODHODOM NA MATURANCA

Večna dilema, ki za nekatere (večinoma fante) nastopi točno zadnjih nekaj ur pred odhodom, za druge (v večji meri punce) pa že dneve ali celo tedne pred odhodom. Tako se lahko priprave na maturanca kaj hitro spremenijo v  “maraton” po lokalnih trgovinah in nakupovalnih centrih; na koncu pa je kovček vedno premajhen za vse kar bi radi vzeli s seboj. Zato smo pripravili seznam tistih “MUST TAKE” stvari – 10 tistih potrebščin, ki jih pred odhodom pač res ne smete pozabit doma. J

  • Kopalke


Tega res ne gre pozabit. Ne glede na destinacijo; potujete nekam v bližino morske obale … ali pa vsaj hotela z bazenom. JUživanje na sončku in skok v kristalno čisto morje ali vsaj prijetno ohlajen hotelski bazen; to brez kopalk ne gre. Saj veste kako pravijo – “Smisel življenja je ležanje na plaži…”

  • Krema za sončenje


Res je, da ena izmed tematskih zabav na maturancu zahteva pretežno rdečo barvo; a naj rdeča ostanejo vaša oblačila, ne koža. Sonce je nevarno, zato je zaščitna krema pomembna; poleg tega pa vam mora pri mazanje vselej nekdo pomagati. Kako priročno. J

  • Sončna očala

Še zadnji “must” za na plažo. Prijetna zaščita za vase oči na soncu in seveda obvezen modni dodatek. Win-win; varuješ svoje oči in izgledaš kul – to je to. 

  • Oblačila za tematske žure

Bodimo realni – tematske zabave so kul. Tudi če rad izstopaš in si rad malo “alter”; je vseeno kul bit del nečesa velikega. 1000+ ljudi v rdečem z enim samim namenom – doživet nekaj, v čemer bodo res uživali – temu ne moreš reči ne. Zato najdi svoj način, da izstopaš – znotraj okvirov, ki ji narekujejo tematske zabave. Bodi inovativen, a pripravljen. Za vsak večer.

  • Poletna obutev

Najbrž usnjeni škornji in Uggice niso najboljša izbira za maturanca. Vzemi s sabo par japonk, mogoče balerinke ter kakšne udobne superge. Ja, za zvečer lahko vzamete kakšno malo bolj “fensi” zadevo, ampak ne pretiravat; ne pozabite – tam ste zgolj in samo zato, da uživate. 

  • Osvežilna pijača

Vroče? Definitivno. Kljub temu, da se boste s kakšno pijačko lahko osvežili tudi na samem izletu; vam priporočamo, da se vaši torbi znajde kakšna Cedevita in plastenka hladne vode; da si lahko na kar na poti privoščite prijetno osvežitev; marsi komu pa le-ta pride prav tudi zjutraj; sploh če bila prejšnja noč (pre)kratka.

  • Postava za poletje 2023

Ste izpolnili svoje poletne zaobljube? Nam jih v celoti nikoli ne uspe. JA vseeno; če še vedno lovite tisto “idealno postavo za poletje 2023”; sprehodite se do lokalnega fitnessa ali v naravo – tudi če bolj zaradi druženja kot zaradi vadbe same. Saj veste kako je … vsaj sliši se lepo. 😉

  • Dobri “vajbi”

It’s all the music! Maturanc brez muzike je kot riba na suhem … Opremite se z vašimi najljubšimi “playlistami”; prinesite s seboj kak USB, CD, disketo ali celo gramofonsko ploščo (!) … 😀 … in poskrbite, da vas bo dobra glasba spremljala tekom celega izleta. 

  • Zdravstveno zavarovanje

Preventiva, je vselej boljša od kurative. Kljub temu, da boste pazljivi; nikoli ne morete vedeti, kaj se lahko zgodi – na maturancu ali drugem potovanju; v tujini ali doma. V takšnem primeru zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini lahko pride zelo prav; lahko si ga uredite sami ali pa to prepustite nam.

  • Dobro voljo in copate

OK, morda copat res ne rabite; dobro voljo pa le vzemite s seboj. 😉 Pred vami je najboljši teden v vašem življenju. 

Luka M.